Hvorfor er du ikke glad – livet efter kræft 

Du er helbredt for kræft, det er det bedste resultat du kunne forestille dig, hvorfor er du så ikke glad?

Det er almindeligt at føle sig mere sårbar end før diagnosen og det er også almindeligt, at man orker mindre end før.

Kræftbehandling er barsk og det kan betyde, at du har fået bivirkninger af behandlingen, mens andre ikke oplever fysiske eller psykiske følger af behandlingen. Uanset om kroppen er ændret eller ej kan det være, at din oplevelse af din krop er forandret.

Det er sårbart at skulle møde op til kontrol på sygehuset og forholde sig risiko for at sygdommen er kommet igen. Det er også sårbart at blive konfronteret med den nedsatte arbejdsevne, nedsatte koncentration og hukommelse osv.

Der kan opstå mange bekymringer og tanker efter at kræft behandlingen er slut. Det kan opleves som et tab af kontrol over eget liv. Mange oplever at kontroltabet kan give udsving i følelserne fra glæde til tristhed, håb, angst, ro, uro og taknemmelighed.

Det er helt normalt.

Følelserne svinger meget under forløbet og det er måske nemmere at acceptere mens du er i behandling, og samtidig sværere at forstå, når du er erklæret kræftfri og er helbredt.

I denne fase af forløbet vil de fleste være glade, taknemlige og lettede, men samtidig kan du også opleve at føle dig trist, træt, bange og urolig.

Hvornår og hvordan bliver du dig selv igen?

Du kan arbejde med at finde ro med din sårbarhed og lære dig selv at kende med dine nye sider du ikke kendte så meget til før kræften.

Det er helt almindeligt at skulle “finde sig selv” igen efter kræft. Nogle søger hjælp til den proces og andre finder selv vejen.

Hvem er du nu?

Hvordan skal dit liv være efter kræft?

Hvad er vigtigt for dig at prioritere?

Som kræftcoach hjælper jeg mange mennesker med at finde glæden, gnisten og retningen igen efter kræft.

Kh Gitte, kræftcoach ❤️🍀

Leder du efter en tid?